imprezy firmowe

Imprezy firmowe górą

Zmiany na rynku usług cateringowo-hotelowych – imprezy firmowe.

Dużą popularnością cieszą się obecnie firmy cateringowe, które zajmują się organizacją różnego rodzaju imprez firmowych i rodzinnych. Najczęściej spotykanym typem są imprezy okolicznościowe, ale ostatnio zauważalne jest też duże zapotrzebowanie na imprezy firmowe.

imprezy firmoweImprezy okolicznościowe to najczęściej wesela, urodziny, rocznice oraz stypy. Cena organizowanego przyjęcia zależy przede wszystkim od tego, ile gwiazdek ma restauracja w której się ono odbędzie, ilość gości, ilość serwowanych dań oraz atrakcji, które mają zapewnić zaproszonym dobrą rozrywkę. Organizacja wesel to najbardziej wymagające zadanie dla firm cateringowych z powodu dużej ilości zaproszonych gości, zabawy trwającej najczęściej do samego rana, konieczności zapewnienia zespołu muzycznego lub DJa oraz oczywiście sporej ilości alkoholu. Organizacja wesel często ma miejsce w pałacu lub willi zamiast restauracji, co utrudnia dostęp do zaplecza gastronomicznego.
Wiele klientów w okresie letnim interesuje wesele w plenerze. Miastem, w którym cieszą się one szczególną popularnością jest Poznań. Oczywiście chcąc zorganizować wesele w plenerze musimy upewnić się, że dana firma jest w stanie obsłużyć taką imprezę, i koniecznie sprawdzić prognozę pogody w celu upewnienia się, że nie zaskoczy nas deszcz i zmusi do przeniesienia się w zadaszone miejsce. Poznań ma też obecnie bardzo duże zapotrzebowanie na imprezy firmowe. Często wiążą się one z wygłaszaniem przemówień lub wyświetlaniu prezentacji, więc wymagają one odpowiedniego sprzętu aby je obsłużyć. Absolutnym minimum jest odpowiednie nagłośnienie (mikrofon, wzmacniacz, głośniki) oraz rzutnik komputerowy.

Przydatny może być także mikser i oświetlenie. Jeżeli miejsce w którym organizowane będą imprezy firmowe nie posiada specjalnej sceny, należy przystosować dobrze widoczną część pomieszczenia tak, aby można było ją użyć do przemówienia lub prezentacji. Pamiętaj, że najważniejsze jest, aby zrobić na gościach jak największe wrażenie. Dlatego nigdy nie można pozwolić sobie na oszczędności związane z gorszą jakością jedzenia lub nieprofesjonalną obsługą.